SCUSA ROMA

“Rome is verbijsterd en vernietigd”, aldus Ignazio Marino, burgemeester van Rome na de veldslag van voetbalhooligans.

Een zojuist gerestaureerd monument beschadigd, een ongelooflijke bende in het centrum, 10 politiemensen in het ziekenhuis.

De Premier van Italië Matteo Renzi zegt “Het enige persbericht dat Feyenoord nu moet uitbrengen, telt maar vijf letters: ‘scusa’. Ze moeten beginnen met hun excuses te maken in plaats van deze onbeschofterikken te verdedigen”

Laat de bevolking van Rome zien dat wij Nederlanders ons gezamenlijk schamen voor dit gedrag en geef een donatie om de gemeente Rome deze vreselijke dag te laten vergeten en wij weer met opgeheven hoofd de eeuwige stad kunnen bezoeken. 

De Nederlandse ambassade heeft in een persbericht laten weten dat er geen plaats is voor geweld binnen het voetbal. “Italiaanse autoriteiten kunnen rekenen op de volledige medewerking en inzet van Nederland om ervoor te zorgen dat de schuldigen worden gestraft.”

Wij willen in ieder geval laten blijken dat Nederlanders daadkracht hebben en niet alleen mooie woorden en goede bedoelingen.

Stuur je donatie naar de actie ‘Scusa Roma’ zodat we laten blijken dat 99.9% van de Nederlanders in actie wil komen om onze excuses aan de stad en de gewonden aan te bieden en de schoonmaak en restauratie te helpen bekostigen.

Om de actie wat ludiek vorm te geven vragen wij om een minimale donatie gelijk aan de prijs van een bos tulpen, zodat wij de stad Rome een gift ter waarde van duizenden bossen tulpen kunnen aanbieden.


Deze actie word gesteund door Dolcevia.com , de grootste promotie-website voor Italië in Nederland.

Informatie over giften via bankoverschrijving
Wegens de grote vraag hiernaar ga ik hiervoor een oplossing zoeken zodat Nederlanders gewoon op een Nederlandse rekening kunnen storten.  Ik plaats maandag 23 februari een update hierover.

Meewerken
Wilt u meewerken of steunt uw bedrijf deze actie?   Neem dan contact op met de initiatiefnemers.

Leave a Comment